Rasmus Stengel Hansen

01-05-2020

Til daglig læser jeg en professionsbachelor som Skov og landskabsingeniør, under KU. Jeg er på sidste år af min uddannelse og er i gang med at skrive et projekt om Holistisk planlagt afgræsning, specifikt EOV scoringssystemet. Jeg hørte for første gang om HMPG for 5 år siden, da jeg, som mange andre, støtte på Allan Savory’s TED-Talk på YouTube. Derefter blev det som en steppebrand en stor passion at læse alt hvad jeg kunne få fingrene i om emnet. Og da jeg på 3. år af min uddannelse var i praktik i New Zealand, var jeg med til at lave nogle vandkvalitetsundersøgelser i højlandet på en gård som blev drevet holistisk. Jeg fik fedte mig ind på ejeren og fik da også lov til at komme med en uges tid i deres arbejde. Dette var utrolig lærerigt og bekræftede mig i min opfattelse af HMPG –enestående! Under min uddannelse er jeg blevet undervist i mange forskellige aspekter af naturforvaltning, men desværre ikke HMPG. Dette var et emne som jeg selv skulle tage op, og undervise mine medstuderende i. Det var lidt af en øjenåbner at få lov til at lave sådan et oplæg, for jeg skulle virkelig sætte mig ind i stoffet. Dette var springbrættet til at skrive bachelor om netop dette emne. Min helt store passion ligger i naturforvaltning, og det er da også her jeg ser min fremtid. Derfor ser jeg HOPLA som en vigtig spiller i at sprede budskabet om den holistiske tankegang.